KOLAGEN v kosmetice

08.11.2015 16:28

Kolagen v kosmetice

Kolagen v kosmetice vnímáme téměř jako zázrak, přičemž si často neuvědomujeme, že k našemu tělu neodmyslitelně patří. Právě kolagen je součástí našich chrupavek a kostí, ale i našich tkání. Kosmetikou s kolagenem, tak vracíme našemu organismu jeho přirozený základ. Je to bílkovina a v naší kůži je zcela nezbytná a obsahuje až 70%. Patří mezi základní stavební prvky našeho těla a právě on stojí za vzhledem a vitalitou naší pokožky i kvality vlasů a nehtů. Naše tělo si v nižším věku dokáže kolagen samo vyrábět. Po 25 roku se můžeme setkat s jeho prvním úbytkem. Tělo jej už zkrátka nedokáže jednoduše obnovit.

Když chybí kolagen

Ať chceme nebo ne, úbytek kolagenu na sobě po určité době spolehlivě poznáme. Naše pokožka je najednou sušší, bez energie i pružnosti, máme pocit jako bychom vysychali a k tomu všemu se nám lámou a třepí vlasy. Je třeba jednat co nejrychleji. Čím dříve totiž začneme s péčí o naši pokožku, tím rychleji se zase budeme cítit „ve své kůži“.

Pozor musíme dát i na to, jaký kolagen do svého těla chceme dodat. Nejlepší volbou je vždy „živý“ neboli biologicky aktivní kolagen. Ten snadno pronikne do naší pokožky a působí v místech, kde je ho nedostatek. Vyhýbat bychom se naopak měli uměle vyráběnému kolagenu. Ten totiž může jen zatěžovat naši pleť, ucpávat póry nebo dokonce vytvářet nepřirozený film, který pokožce nedovolí dýchat.

Kosmetika s kolagenem

Jednou z možností , jak bojovat proti věku je právě za pomoci kosmetiky s kolagenem. Kolagen je skutečným zázrakem, který nás dokáže zbavit vrásek, jenž rychle vyplní, dodá naší pleti opět vláčnost, hydrataci a dokáže opět stimulovat tvorbu původního kolagenu. Pokud narazíme na krém, kde je kolagen uveden jen jako jedna z nespočtu surovin, nemůžeme očekávat zázraky. Při výběru vhodné kosmetiky musíme klást důraz i na kvalitu surovin. Pleti vždy nejvíce pomůže biologicky aktivní kolagen. Ten má totiž schopnost proniknout přímo do tkání, které stimuluje a dokáže zajistit jeho přirozenou obnovu.

Dokonale mladistvý vzhled, vypnutá pleť a konec vrásek, může být blíže, než se zdá…

Připravuji  pro Vás speciální neinvazivní face-lift kosmetické ošetření  za pomocí aktivních přípravku s kolagenem a kys. hyaluronovu které budou vpravovány do pleti liftingovým přístojem Face Lifter.

Přijďte omládnout milé dámy…těším se na Vás :-)

Kosmetika Simona